Warsztaty kulinarne
Gotowanie to świetny pomysł na spędzenie czasu. Nic tak nie jednoczy, jak wspólne wyrabianie ciasta, krojenie warzyw, lepienie pierogów czy przygotowanie deserów. I ile przy tym zabawy!!!
Zapraszamy dzieci i młodzież na warsztaty kulinarne 8 sierpnia, o godz. 10.00 oraz 13.30.
Na pierwszym warsztacie „Dobre, bo polskie” przygotujemy pyszne letnie kanapki z sezonowymi warzywami, ulepimy tradycyjne pierogi, do których wsadzimy trzy różne nadzienia, a na deser upieczemy dwa rodzaje ciastek.
Drugi warsztat „Uczta Italiana” poświęcimy najpopularniejszej kuchni świata. Przygotujemy 3 rodzaje bruschetty czyli włoskich grzanek, ugotujemy zupę z cukinii i ulepimy pierogi z ricottą i szpinakiem. Na deser przygotujemy tiramisu, oczywiście bez amaretto.
Warsztaty poprowadzi Ola Kopczyńska, która gotuje z dziećmi i dorosłymi od 13 lat. Na co dzień związana ze studiem kulinarnym Republika Słoneczna w Poznaniu, gdzie prowadzi warsztaty od 11 lat. Jest autorką bloga „Dziękuję, nie gotuję”, który powstał z myślą o ludziach, którzy nie potrafią gotować, nie lubią i nie chcą, ale z różnych względów muszą. Prywatnie gotuje dla męża i trojga dzieci, w tym dwojga dorosłych.
Koszt 60 zł za warsztat.
Zgłoszenia i zapisy:
- osobiście w Centrum Kultury Czempiń
- telefonicznie 737 308 636 lub 737 334 156.
Prosimy o wydrukowanie, wypełnienie i dostarczenie do Centrum Kultury Czempiń karty zgłoszenia, dostępnej w Tlenowni lub na stronie www.ck.kulturaczempin.pl